Valmistusaika: 120 min.

  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 11–13 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 dl juoksevaa margariinia
  • kananmunaa voiteluun

1. Ota kaikki raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön. Kylmät ainekset jäähdyttävät taikinaa ja hidastuttavat kohoamista.
2. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (+ 37ºC). Liota murusteltu hiiva nesteeseen.
3. Lisää nesteen joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.
4. Sekoita keskenään täysjyvä- ja vehnäjauhot. Sekoita jauhoseoksesta taikinaan noin puolet. Vatkaa vellimäistä seosta hetki, jotta saat taikinaan hyvän sitkon.
5. Alusta jäljelle jääneitä jauhoja taikinaan vähitellen. Jätä kuitenkin ½–1 dl jauhoja myöhemmin taikinaan lisättäväksi.
6. Lisää rasva taikinan sekaan. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
7. Lisää loput jauhot taikinaan ja peitä kulho liinalla. Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes se on kasvanut kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.

Vinkki: Voit vaihtaa maidon veteen, sillä monen mielestä se ei vaikuta pullan makuun.

-Kotivinkki-