4-6 hengelle

  • 400 g lohifileetä

Kastike:

  • 1 dl kylmää haudutettua vihreää teetä
  • 1 limetti
  • 1 rkl wasabia tai piparjuuritahnaa
  • 2 rkl öljyä
  • sormisuolaa

1. Leikkaa lohi noin puolen sentin viipaleiksi. Asettele viipaleet tarjoiluvadille.

2. Pese limetti ja purista sen mehu. Sekoita tee, limettimehu, wasabi ja öljy keskenään. Valele lohipalat kastikkeella.

3. Laita lohiviipaleet jääkaappiin kypsymään noin puoleksi tunniksi. Tarjoile lohi ruisleivän ja sormisuolan kanssa.

Vinkki! Limetin mehu irtoaa paremmin, jos pistelet puolikkaan limetin hedelmälihaa terävällä pikkuveitsellä, ennen kuin puristat sen.

-Kotivinkki 17.11.2010-