4 annosta

Yksi annos 165 kcal

  • 200 g vihreää parsaa
  • 2 kevätsipulia tai 3 cm pala purjon vihreää osaa
  • 100 g herneenpalkoja
  • 12 dl kasvislientä
  • 1½ dl pikkupastaa tai pätkittyä spagettia
  • 1 dl keitettyjä valkoisia papuja
  • 50 g saunapalvia pieninä kuutioina
  • 3 rkl vihreää pestoa

1. Leikkaa parsoista puumainen varsi pois. Viipaloi parsat ja herneenpalot sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa leikkopavut viipaleiksi. Hienonna kevätsipulit.

2. Laita kasvisliemi kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Lisää joukkoon kasvikset, kun pastan kypsymisaikaa on 4 minuuttia jäljellä.

3. Kuutioi kinkku. Lisää keitetyt pavut ja ruokalusikallinen pestoa kattilaan. Anna lämmetä. Annostele keitto lautasille ja valuta päälle loppu pesto.

-Kevyt Kokki 6/2011-