1 1/2 l maitoa

2 dl maitojauhetta

2 munaa

1 l piimää

1 tl suolaa

nippu ruohosipulia

Koristeeksi:

orvokkeja tai yrttejä

1. Kuumenna maito kattilassa kiehumispisteeseen ja vatkaa maitojauhe joukkoon.

2. Vatkaa munat ja piimä keskenään ja sekoita seos maitoon.

3. Nosta kattila liedeltä. Silppua ruohosipuli ja sekoita se suolan kanssa seokseen.

4. Peitä kattila kannella ja jätä hera erottumaan noin puoleksi tunniksi.

5. Vuoraa siivilä kostutetulla sideharsolla ja aseta se sopivan kulhon päälle. Nostele juustomassaa reikäkauhalla siivilään. Taita harsokangas juuston päälle.

6. Aseta juuston päälle kevyt paino.

7. Laita juusto kulhoineen jääkaappiin yöksi.

8. Kumoa juusto tarjoiluvadille ja koristele kukilla tai yrteillä.

Vinkki: Voit lisätä juustoon myös lempiyrttejäsi.

-Lehdestä-