4 annosta

2 prk (200/154 g) säilykelohta

puolikas kurkku

2-3 tomaattia

pala purjoa

3 dl keitettyä riisiä

3 rkl oliiviöljyä

nippu tuoretta tilliä

puolen sitruunan mehu

ripaus suolaa sekä rouhittua valkopippuria

1. Huuhdo kurkku ja tomaatit. Leikkaa kasvikset reiluiksi paloiksi. Leikkaa huolellisesti huuhdeltu purjo ohuiksi viipaleiksi.

2. Kaada keitetty, jäähtynyt riisi kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, hienonnettu tilli sekä sitruunamehu. Mausta riisi ripauksella suolaa ja rouhitulla valkopippurilla.

3. Nosta pilkotut kasvikset riisin joukkoon. Valuta säilykelohi ja nostele lohipaloja salaatin pinnalle. Siirrä salaatti tiiviskantisessa rasiassa viileään odottamaan.

-Kotiliesi 16.8.2005-