4 annosta

  • 2 prk (200/154 g) säilykelohta
  • puolikas kurkku
  • 2-3 tomaattia
  • pala purjoa
  • 3 dl keitettyä riisiä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • nippu tuoretta tilliä
  • puolen sitruunan mehu
  • ripaus suolaa sekä rouhittua valkopippuria

1. Huuhdo kurkut ja tomaatit. Leikkaa kasvikset reiluiksi paloiksi. Leikkaa huolellisesti huuhdeltu purjo ohuiksi viipaleiksi.

2. Kaada keitetty, jäähtynyt riisi kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, hienonnettu tilli sekä sitruunamehu. Mausta riisi ripauksella suolaa ja rouhitulla valkopippurilla.

3. Nosta pilkotut kasvit riisin joukkoon. Valuta säilykelohi ja nostele lohipaloja salaatin pinnalle. Siirrä salaatti tiiviskantisessa rasiassa viileään odottamaan.

-Kotiliesi 16.8.2005-